Za Estebana Ocona usodna okvara črpalke za gorivo

0

Za ekipo Alpine je sladko-kisli dirkaški vikend v Silverstonu: Fernando Alonso je s 5. mestom dosegel najboljši rezultat sezone, medtem ko je Esteban Ocon moral svojega Alpina parkirati na stari štartno-ciljni ravnini.

Šef ekipe Otmar Szafnauer je bil nad rezultatom navdušen, še posebej zato, ker je ekipa na dirkališče pripeljala novo specifikacijo letošnjega dirkalnika in potrdila storjen napredek v tovarni.

VN Velike Britanije se je izkazala za izjemno reklamo za Formulo 1. S Fernandovim 5. mestom smo zelo zadovoljni. Dirkal je pametno in ekipa je hitro reagirala ob prihodu varnostnega avtomobila na stezo in ga poklicala v bokse – to nam je omogočilo, da smo preskočili Landa Norrisa v McLarnu.

Esteban Ocon je bil udeležen v nesreči prvega kroga, vendar uspel odšepati do boksov in mehaniki so njegov dirkalnik uspeli zakrpati za drugi štart dirke. Na žalost mu dirke ni uspelo končati zaradi tehnične težave.

Esteban je prav tako dirkal dobro, vendar zaustavila ga je težava s črpalko za gorivo. Takšne težave moramo čimprej zakrpati, saj nas stanejo pomembnih točk. Silverstone zapuščamo z 10-imi točkami svetovnega prvenstva, vendar si v Avstriji nadejamo dvojnega uspeha.

Schumacher bil pripravljen tvegati boj z Verstappnom za dodatne točke

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje