Perez: “Dirkalnik je na stezi daleč stran od simulacij”

0

Postava Sergia Pereza po opravljenem petku v Silverstonu ni žarela optimizma. Zmagovalec dirke v Monaku se je na drugem prostem treningu prebil le do 7. mesta, medtem ko je njegovemu moštvenemu kolegu uspel 4. najhitrejši krog. Prosti trening je dobil Carlos Sainz, čigar Ferrari je izgledal najhitrejši dirkalnik na stezi.

Danes nismo imeli najboljšega dne. Dirkalnik je daleč stran od simulacij. Sumimo, da se dogaja nekaj, kar še nismo povsem razumeli. Poleg tega pa smo uspeli opraviti le kratko simulacijo dirke ob koncu treninga. V soboto gremo korak za konkurenti.

Kratka simulacija dirke pomeni, da ekipa pravzaprav še nima nobenih konkretnih informacij glede degradacije pnevmatik na nedeljski dirki. Poleg tega pa ima Perez težave s splošnim zaupanjem v dirkalnik v hitrih ovinkih.

Težko se bo vrniti v igro ta konec tedna, vendar v preteklosti nam je že uspelo. V hitrih ovinkih potrebuješ zaupanje v dirkalnik in dokler nam za to uspe poskrbeti, mislim da lahko še konkuriramo. Zakaj izgubljamo toliko časa še ne vemo, vendar sumimo, da gre za težavo z aerodinamiko.

FP2: Sainz pred Hamiltonom na 2. prostem treningu; Mercedes potrdil visoke upe

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje