Stekli so prvi pogovori med Schumacherjem in ekipo Haas o podaljšanju sodelovanja

1

Druga sezona Micka Schumacherja v najelitnejšem razredu motošporta se ni začela po njegovih željah. Sin sedemkratnega svetovnega prvaka se je znašel pod plazom kritik zaradi “totalke” v Savdski Arabiji in Monaku. V dirkača je vstopil dvom in rezultatska spirala se ni izboljšala. Schumacher je sicer v Kanadi postregel z impresivnimi deževnimi kvalifikacijami, ko si je za nedeljsko dirko zagotovil tretjo štartno vrsto, a je moral zaradi tehnične okvare predčasno končati parkirati svojega Haasa.

Viri znotraj paddocka Formule 1 namigujejo, da naj bi se pogovori o podaljšanju pogodbe za sezono 2023 med Mickom Scumacherjem in ekipo Haas že začeli. Nad tem kje bo Schumacher dirkal prihodnje leto ima največ besede Ferrari, katere član mladinske dirkaške akademije pravzaprav je in mesto pri ekipi Haas bo le s težavo izgubil.

Pojavljale so se govorice, da naj bi si njegovih uslug želeli pri Aston Martinu, vendar ta prestop se zdi maloverjeten, saj je Schumacherjeva najboljša možnost za preboj k vrhu lestev, ki mu jo postavlja nekdanja očetova ekipa.

Schumacherjev moštveni kolega, Kevin Magnussen meni, da mora ekipa braniti 23-letnika pred kritikami, ki jih je v letošnji sezoni deležen:

Ustvariti si mora tdo kožo in ne dopustiti, da se ga kritike dotaknejo. Ko bo osvojil prve točke, se bodo stvari začele sestavljati in tedaj bo dirkal dobro. Dobil je prvenstvo Formule 2 in Formule 3 in dokazal, da si zasluži mesto v Formuli 1, saj gre za zelo talentiranega dirkača.

DIRKAŠKA TRŽNICA: Po mesecu špekulacij zasedbe za sezono 2023 dobivajo prvo jasno obliko

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

MICK SCHUMACHER

Končno je uspel z odlično dirko in bojih z Maxom Verstappnom vzadnjih krogih osvojiti 8 mesto in prve točke v svetovnem prvenstvu 2022…čestitke…