Leclerc: Jaz nisem nihče, da bi lahko od Ferrarija zahteval pojasnila

0

Charles Leclerc je še enkrat več v letošnji sezoni plačal davek za hudo taktično napako komandnega pulta Ferrarija. Dirko je z obrabljenimi trdimi pnevmatika končal šele na četrtem mestu. Pred tem je kljub poškodovanemu sprednjemu krilcu prepričljivo vodil na dirki v Silverstonu. Skozi večino dirke je bil hitrejši od moštvenega kolega Carlosa Sainza, s katerim je po precej pregovarjanja tudi zamenjal položaje. Preden je po odstopu Estebana Ocona na stezo zapeljal varnostni avto, se je Monačan na daljavo boril proti Lewisu Hamiltonu za najhitrejši krog na dirki.

Ko je na stezo zapeljal varnostni avto, je Leclerc upočasnil, da bi strategom Ferrarija omogočil več časa za odločitev o morebitnem postanku. Ferrari je Leclerca pustil na stezi z obrabljeno najtršo zmesjo pnevmatik, v bokse pa je poklical kasnejšega zmagovalca Sainza. Pri Scuderii so nato prosili Španca naj za Leclercom pusti za 10 dolžin dirkalnikov prostora, a jih je Sainz brez pomislekov zavrnil, saj je bil tik za njih zelo motivirani Lewis Hamilton. Monačan je nato kljub izredno borbeni vožnji izgubil tri mesta in razočaran zaključil na četrtem mestu. Po dirki ga je pred kamerami ošteval tudi vodja ekipe Mattia Binotto, Leclerc pa ga je brez besed zdolgočaseno poslušal. Kljub težavam Maxa Verstappna, je Leclerc proti Nizozemcu v skupnem seštevku pridobil le šest točk. Ali bom od moštva zahteval pojasnila? Kdo sem jaz, da bi od Ferrarija zahteval pojasnila

Ali bi lahko ob varnostnem avtomobilu odreagirali drugače? Ne vem. Vem zgolj to, da je za nami še ena dirka, kjer je izostal končni rezultat. Dal sem vse od sebe, kar se je videli tudi po tem, kako sem v zaključku dirke branil svoj položaj. Več res nisem mogel storiti. Poudariti moram, da sem bil jaz vodilni dirkač na stezi ob prihodu varnostnega avtomobila. Moštvo se je odločilo za drugačni strategiji. Vodilni dirkač je ostal na stezi, drugi pa je zapeljal na postanek. Zame to zagotovo ni pravilna odločitev, ampak sedaj je ne moremo več spremeniti. Ali bom od moštva zahteval pojasnila? Kdo pa sem jaz, da lahko od Ferrarija zahtevam pojasnila? To je bila še ena dirka polna frustracij. Na začetku dirke sem izgubil precej časa za Carlosom. Danes je osvojil svojo prvo zmago v formuli 1, zato si ne želim, da bi moje nezadovoljstvo zasenčilo njegov dosežek. A kljub temu ne morem skriti svojega razočaranja. Jasno je, da sem izgubil še eno priložnost v boju za naslov svetovnega prvaka.

DIRKAČ DNEVA: Kateri dirkač se je najbolj izkazal na dirki v Silverstonu?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje