Steiner po prvih točkah svari pred povečanim pritiskom na Schumacherja

0

Vodja Haasa Gunther Steiner je opozoril, da se bodo pričakovanja okrog Micka Schumacherja po osvojitvi prvih točk v formuli 1 dvignila. Želi si, da mladi nemški dirkač ne bi čutil dodatnega pritiska pred naslednjimi dirkami. Schumacher je v nedeljo v Silverstonu osvojil osmo mesto, ob koncu dirke pa je celo napadel aktualnega svetovnega prvaka Maxa Verstappna. Steiner je bil po kar nekaj zaporednih dirkah brez točk za Haas v nedeljo vidno zadovoljen.

Vesel sem za ekipo, saj smo bili vedno zelo blizu točk, ampak vseeno jih na zadnjih petih dirkah nismo osvojili. V kvalifikacijah ni šlo nič po naših željah, vendar je bil naš bolid na dirki zelo hiter. Lahko smo se borili, kar je bilo zelo dobro tudi za Micka. Na njegovih ramenih bo manj pritiska in upam da bo lahko sedaj dirkal neobremenjeno.

Schumacher je v finalu dirke imel zelo napet dvoboj z Verstappnom. Haasov bolid je bil očitno hitrejši od poškodovanega Red Bullovega dirkalnika, vendar je bil boj kolo ob kolesu zelo stresen za vse v Haasovi garaži. Steiner je držal pesti, saj se je še dobro spominjal, kako je Schumacher ob trku s Sebastianon Vettlom ostal brez točk na dirki v Miamiju.

Upal sem, da se dvoboj ne bi končal s trkom, saj smo imeli letos že preveč smole. Dirkala sta kolo ob kolesu in vse skupaj je bilo zelo tesno. Upam, da bo Mick še večkrat osvojil točke in da se bo njegova samozavest še dvignila. Ne smemo mu nalagati dodatnega pritiska in ga kovati med zvezde. Slabo bi bilo, če bi sedaj od njega zahtevali, da na vsaki dirki osvoji točke. Če bi dvakrat zapored ostal brez točk bi ponovno lahko brali, da je v slabi formi. Mick mora ostati miren in trdo delati še naprej.

Schumacher bil pripravljen tvegati boj z Verstappnom za dodatne točke

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje