Norris: “S 6. mestom moram biti zadovoljen, vendar lahko bi bili še višje”

0

Lando Norris je domačo dirko v Silverstonu končal na 6. mestu in izenačil svoj tretji najboljši rezultat sezone – na stopničkah je stal v Imoli, 5. mesto pa osvojil v Avstraliji. Kljub temu dirkač McLarna po dirki ni bil najbolj zadovoljen, saj je menil, da je bilo v dirkalniku dovolj hitrosti za še boljši rezultat.

Norris je dirkal pred Fernandom Alonsom in zadnjič v bokse po nov komplet pnevmatik zapeljal ob koncu 34. kroga, vendar le pet krogov kasneje je na stezo zapeljal varnostni avtomobil in Britanec je proti Špancu izgubil, saj je postanek med varnostnim avtomobilom približno deset sekund cenejši.

S 6. mestom moram biti zadovoljen, vendar lahko bi bili še višje. Drugi štart dirke je bil zelo dober, Alonsa sem zadržal za seboj, vendar ob koncu dirke se nam je ponesrečila strategija in izgubili smo 5. mesto. Poleg tega pa menim, da smo dirkali dobro in dirkalnik se je zdel hiter.

Medtem je veliko več težav imel njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo, ki je s 13. mestom ponovno ostal brez točk svetovnega prvenstva.

Dirka je bila precej žalostna. Takoj po štartu sem začutil pomanjkanje oprijema in zdelo se mi je, da enostavno nimam takšnega kot ostali. Dirkači okoli mene so me na štartu brez težav prehiteli in hitrost se preko dirke ni izboljšala.

Komentar dirke: Dan, ko je Ferrari nategnil Charlesa Leclerca

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje