Pri Haasu so pripravljeni na zelo zahteven naslednji mesec

0

Mick Schumacher je povedal, da so pri Haasu pripravljeni na zelo zahteven mesec julij, ko bodo v petih tednih na sporedu kar štiri dirke. Julij je mesec, v katerem se lahko sezona za ekipe v formuli 1 prelomi. Pri Haasu bodo poskušali ujeti formo iz začetka sezone, saj so v nadaljevanju imeli težave z vzdržljivostjo bolida in nesrečami. Trenutno so v točkovanju konstruktorjev na devetem mestu, za sedmim AlphaTaurijem pa zaostajajo za 12 točk. Nemški dirkač je na zahteven mesec pripravljen.

Zagotovo bo julija zelo težko. Vemo, kako naporen je celoten dirkaški vikend za ekipo in potrebno bo zdržati naporen ritem. Potrebno bo vložiti dodaten napor, ko bo to potrebno in se potem dobro spočiti, da nam ne bo zmanjkalo energije, saj je v letošnji sezoni pred nami še veliko dirk.

Tudi njegov moštveni kolega Kevin Magnussen se strinja, da bo julij zelo naporen, vendar se ga sam zelo veseli.

To bo izredno naporen mesec za moštvo, še posebej za vse mehanike. Za dirkače je vse skupaj še najlažje in zato se štirih dirk v petih tednih zelo veselim. Če imaš slabo dirko, ti ni potrebno dolgo čakati na popravni izpit. Vse dirke so v Evropi, zato je vse skupaj še lažje. Na pot lahko odidemo v četrtek zjutraj in veliko ljudi je doma že v nedeljo zvečer. To je precej lažje kot če imamo na sporedu dve dirki v Aziji v enem mesecu.

Vodja moštva Gunther Steiner se zaveda, da bo naslednje obdobje izredno zahtevno in upa, da bodo dobri rezultati pomagali pri zmanjšanju pritiska na njegovo ekipo.

Imamo 22 dirk, zato je logično, da prihaja obdobje, ko je koledar dirk zelo zgoščen. Boljše je, da so dirke na kupu pred poletnim premorom, da imamo potem vsi nekaj tednov časa, da si napolnimo baterije. Zagotovo bo to zelo naporen mesec, vendar upam, da bomo dosegli dobre rezultate, ki bodo pomagali pri izboljšanju morale in energije v ekipi.

VN Velike Britanije – Silverstone: Predogled dirkaškega vikenda

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje