Vips ostaja dirkač ekipe Hitech in bo nadaljeval z dirkanjem v Formuli 2

0

Red Bull je z dirkačem svoje akademije Jurijem Vipsom po incidentu na platformi Twitch prekinil vse povezave. Estonski dirkač naj bi si to zaslužil zaradi spodrslaja v govoru, ko je ob igranju videoigre uporabil zaničljivo besedo pri imenovanju temnopoltih.

Kljub temu pa se za enako potezo niso odločili pri ekipi Hitech in Vips bo lahko nadaljeval letošnje prvenstvo Formule 2, kjer v tem trenutku zaseda 7. mesto med dirkači. V sezoni 2022 pa se lahko pohvali s tremi odri za zmagovalce in dvema najboljšima štartnima položajema.

V izjavi za javnost je šef ekpe Oliver Oakes zapisal, da si želi 21-letnemu Vipsu dati priložnost se odkupiti za storjeno napako.

Odločil sem se obdržati Jurija v sedežu ekipe Hitech do konca letošnje sezone. V ekipi smo se glede nastale situacije pogovorili in prišli do zaključka, da je nadaljevanje dirkanja v F2 priložnost, da se za storjeno napako odkupi in demonstrira kakšna oseba pravzaprav je. Jasno je, da takšne uporabe jezika ne odobravamo, vendar odločili smo se, da si zasluži drugo priložnost.

Formula 2 je tik po naznanitvi, da bo Vips nadaljeval z dirkanjem, zapisala, da je nad odločitvijo ekipe presenečena in se z njo ne strinja. Nadalje so se zavezali, da bodo nad situacijo bdeli in poskrbeli, da je za takšno obnašanje poskrbljeno.

Oakes je nadalje v izjavi zapisal, da se mu zdi prekinitev sodelovanja z Red Bullom “ogromna kazen” za 21-letnega dirkača.

Če živimo v družbi kjer napake niso tolerirane in se za to ne moremo opravičiti – kaj to pove o nas? Ne vem, zakaj je rekel kar je rekel, vendar prekinitev pogodbe z Red Bullom velikanski življenski dogodek zanj in ogromna kazen za posameznika.

Red Bull zaradi rasističnih opazk prekinil pogodbo z Jurijem Vipsom

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje