Horner zbegan nad odločitvami Ferrarija: “Imeli so priložnost, da bi izkoristili našo slabo dirko”

0

Charles Leclerc je v Silverstonu vodil pred svojim moštvenim kolegom Carlosom Sainzem, ko je na stezo zaradi parkiranega Alpina zapeljal varnostni avtomobil. Skoraj vsi dirkači so zapeljali v bokse po nov komplet pnevmatik – z izjemo Vettla, Magnussena, Strolla in Leclerca, ki je ostal na najtrši različici in po ponovnem štaru padel z zmagovalnega odra.

Potencialnih 26 točk svetovnega prvenstva se je več kot razpolovilo na 12 in z Maxom Verstappnom na 7. mestu je Ferrari zamudil idealno priložnost, da bi stopil prednost bikov v obeh skupnih seštevkih.

Max se je trdo boril za 7. mesto, ki nikoli še ni bilo tako pomembno. Poleg tega pa mislim, da se nas je Ferrari usmilil, saj bi Charles dirko lahko končal bistveno višje.

Leclerc se je znašel v nemilosti Sergia Pereza in Lewisa Hamiltona, ki sta se naposled prebila na drugo in tretjo stopničko zmagovalnega odra.

Carlos je dirkal fantastično. Sami vemo kako hiter je lahko in danes se je znašel na pravi strani strategije. Odločili so se razdeliti strategijo in težko je razumeti zakaj. Imeli so priložnost, da bi izkoristili našo slabo dirko, vendar izpostavili Charlesa in Checo ga je uspel prehiteti ter si zagotoviti 2. mesto.

S prespektive svetovnega prvenstva se Ferrari lahko pohvali, da je v Silverstonu prednost Red Bulla v konstruktorskem seštevku znižal na 63 točk, vendar razlika bi lahko bila bistveno manjša.

Svetovno prvenstvo: Sergio Perez prednost Maxa Verstappna znižal na 34 točk

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje