Alonso zaradi vijuganja pričakoval kazen za Leclerca

0

Fernando Alonso je po dirki za veliko nagrado Velike Britanije obtožil Charlesa Leclerca, da si je pri obrambi četrtega mesta pomagal na nedovoljen način in bi zato moral biti kaznovan. Španec je bil v zadnjih krogih dirke tik za trojico Perez, Hamilton in Leclerc, ki je se neizprosno borila za pozicije na stezi. Monačan je dirko zaključil na četrtem mestu tik pred Alonsom. Takoj po zaključku dirke je bil Alonso prepričan, da bo zaradi kazni Leclerca napredoval na četrto mesto. Dirkač Ferrarija naj bi namreč v boju s Hamiltonom več kot enkrat zamenjal smer vožnje. Alonso je bil za podoben manever kaznovan na prejšnji dirki v Montrealu, ko je branil svoj položaj proti Valtteriju Bottasu.

Zadnji krogi dirke so bili res zabavni. Nisem se neposredno boril z dirkači pred menoj, zato sem lahko videl vse dogajanje med Perezom, Hamiltonom in Leclercom. Upal sem, da bo prišlo do dotika med dvema dirkačema, da bi lahko dirko zaključil na stopničkah za zmagovalce. Dirkali so neizprosno, ampak z veliko spoštovanja. Zelo zabavno je bilo opazovati njihovo borbo. Zadovoljen sem, da mi je uspelo prehiteti Norrisa. Peto mesto je odličen rezultat, čeprav sem pričakoval, da bom napredoval na četrto. Charles je na hrbtni ravnini trikrat zamenjal smer vožnje, ko se je branil proti Lewisu. Sam sem v Kanadi dobil kazen za eno spremembo smeri, zato sem mislil, da tri spremembe smeri niso dovoljene.

Komisarji po dirki sploh niso preučevali dvoboja med Hamiltonom in Leclercom, zato je Alonso ostal na petem mestu. Izkušeni Španec je pozitivno ocenil tudi nove posodobitve, ki jih je Alpine pripeljal v Silverstone. Dirkalnik je v boju z McLarnom za četrto mesto v seštevku konstruktorjev zelo konkurenčen.

Na dirki v Silverstonu je bil naš bolid najbolj konkurenčen do sedaj v letošnji sezoni. Bil sem enako hiter kot Lando v McLarnu. Vemo, da so Ferrari, Red Bull in Mercedes trenutno nedotakljivi. Vseeno pa smo naredili velik korak naprej in smo sedaj precej pred nekaterimi ostalimi moštvi iz sredine razpredelnice. Pričakujem, da bomo močni tudi na naslednjih nekaj dirkah. Izredno sem vesel, da je Carlos osvojil svojo prvo zmago v formuli 1. Ta dan si bo zapomnil do konca življenja. Tudi njegovega očeta poznam že več kot 30 let in sem odličen prijatelj s Carlosom starejšim in mlajšim. Privoščim jima to veselje.

Norris: “S 6. mestom moram biti zadovoljen, vendar lahko bi bili še višje”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje