Alonso z zadnjega mesta med dobitnike točk; Alpine potrdil hitrost na dirki

0

Glede na hitrost, ki jo v letošnji sezoni premore dirkalnik ekipe Alpine, sta dve točki svetovnega prvenstva na kontu Fernanda Alonsa majceno razočaranje, ki je bilo za privržence El Matadorja na trubinah dirkališča v Montmelu še večje, ko je njihov varovanec izpadel že v prvem delu sobotnih kvalifikacij. Ekipa se je po skromnih kvalifikacijah nadalje odločila zamenjati špančevo pogonsko enoto in dirko je bil primoran začeti povsem iz začelja.

Alonso kljub vsemu v Monako potuje z dodatnima dvema tokčama:

Končati dirko v točkah je vedno cilj, vendar po menjavi motorja se je že zdelo, da smo ta dirkaški vikend na nek način žrtvovali in vedeli smo, da bo točke zelo težko osvojiti. Odločitev je bilo še težje sprejeti, saj je to moja domača dirka. Zato se 9. mesto zdi kot zmaga in upam, da lahko sedaj na tem gradimo.

Glavno težavo ekipe Alpine kot kaže predstavljajo kvalifikacije, medtem ko je hitrost na dirki že tukaj. Prihodnji tedne nas čaka dirka v kneževini, kjer so kvalifikacije ključne.

Dirko smo dobro nadzorovali – imeli smo hitrost in primerno degradacijo. Z boljše štartne pozicije bi lahko dosegli še bistveno boljši rezultat in prepričan sem, da lahko prihodnji konec tedna v Monaku maksimiziramo stvari.

Kazen petih sekund zaokrožila Albonov skromen vikend v Montmelu

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje