Horner: “Checo bo razumel, da je bila raven tveganja previsoka”

0

Verstappen je z zgodnjim postankom v boksih prehitel Georga Russella v boju za drugo mesto in se hitro začel pribljiževati svojemu moštvenemu kolegu v vodstvu. Ekipa je reagirala in Perezu sporočila, naj Verstappna ne zadržuje za seboj.

Šef ekipe Christian Horner je po dirki dejal, da je imel Verstappen očitno prednost pnevmatik in temperature dirkalnikov so bile tako visoke, da si internega dvoboja niso mogli privoščiti.

Temperature dirkalnikov so bile danes komaj vzdržne in zadnjo stvar, ki bi si jo želeli je odstop po nepotrebnem. Poleg tega sta bila dirkalnika na različnih strategijah in Max je imel veliko prednost v pnevmatikah. Naša dolžnost je dirkalnik prepeljati preko ciljne črte z največ točkami in Checo bo to razumel, ko bo videl podatke, saj je bila raven tveganja previsoka.

Perez je po dirki dejal, da si želi z vodstvom ekipe pogovora o nastali situaciji, vendar Horner ne dvomi, da bo Perez zadovoljen z odgovori.

Hitrost med njima je bila tako velika – Verstappen je bi bil skoraj sekundo na krog hitrejši in enostavno ni imelo smisla, da bi se borila na stezi.

Perez: “Vesel sem za ekipo, vendar moramo se pogovoriti”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje