Latifi se govoricam o predčasni odslovitvi le smeji

0

Nizozemski dirkač in prvak razreda Formula E, Nyck de Vries, na današnjem prvem prostem treningu v Barceloni prevzema dolžnosti Alexandra Albona v Williamsovem dirkalniku. Povsem nedolžna priložnost za de Vriesa, ki spada med novince in zatorej izponjuje kvoto dveh mladih dirkačev v letošnji sezoni. A menjava morda vendarle ni tako nedolžna kot se zdi.

Drugi dirkač Williamsa Nicholas Latifi se v letošnji sezoni enostavno ni izkazal. Alex Albon se redno uvršča pred Kanadčana in to ne le za nekaj stotink. Latifi je v Miamiju osvojil svoj najboljši rezultat v letošnji sezoni, 14. mesto. Kljub temu se 26-letni Kanadčan za govorice ne zmeni, saj ne verjame v resničnost le teh.

“Ko slišim za takšne stvari se le smejim, saj sem še vedno tukaj. Govorice so del tega športa in vedno krožijo.”

Latifi je na prvih petih dirkah sezone izrazil nezaupanje v Williamsov dirkalnik FW44. Zanimivo bo primerjati hitre kroge obeh dirkačev in v kolikor bi se de Vries danes utegnil izkazati, bi se Nizozemec izstrelil med favorite za sedež ekipe iz Groova v prihodnji sezoni.

“Zame se danes nič kaj dosti ne spremeni. Z perspektive ekipe – vedno je dobro dobiti še kakšno mnenje v dirkalniku. Verjamem, da s seboj prinaša določene izkušnje in znanje, ki ga ekipa lahko izkoristi.”

Ralf Schumacher Vettlu napoveduje katastrofalno dirko v Barceloni

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje