Wolff: “Lewis je bil na trenutke najhitrejši dirkač na stezi”

1

Lewis Hamilton se je na dirko za VN Španije kvalificiral kot 6., vendar že v prvem krogu nazadoval povsem na začelje, saj je pnevmatiko staknil z dirkačem ekipe Haas, Kevinom Magnussenom. Oba dirkača sta bila primorana zapeljati v bokse. Sedemkratni svetovni prvak je ekipi nemudoma predlagal, da pogonski enoti prišparajo zalogaj dolžine dirke, vendar Mercedes je možnost zavrnil, saj so dirke Formule 1 lahko zelo dolge – in prav so imeli.

Hamilton je svojega Mercedesa uspel pripeljati vse do 4. mesta, vendar moral le tega vrniti Carlos Sainzu, saj se je W13 proti koncu dirke začel nevarno pregrevati. Šefu ekipe Totu Wolffu po koncu dirke ni zmanjkovalo pohval čez predstavo 37-letnega Britanca:

Lewis je bil na trenutke najhitrejši dirkač na stezi. Po prvem krogu je zaostajal več kot minuto, na koncu pa se uspel vrniti do 4. mesta – to nakazuje na ves potencial, ki ga ta dirkalnik premore. Lewis je takoj pokazal zelo visok tempo in kdo bi si pred dirko upal napovedati takšno vrnitev. Spomnilo me je na prejšnje sezone, ko sta bila dirkalnik in dirkač povsem dominantna.

Nadgraditveni paket, ki ga je Mercedes pripeljal v Montmelo je očitno rešil glavne težave W13, vendar Wolff opozarja, da sta Ferrari in Red Bull še vedno hitrejša.

Poskušamo različne stvari in učimo se sproti. Tehnične regulative so nas ujele nepripravljene in počasi začenjamo razumeti kaj dirkalnik potrebuje. Ta konec tedna smo naredili velik korak naprej, saj smo zaostanek za najboljšimi prepolovili. Vendar še vedno nam manjka nekaj, da bi se pridružili boju pri vrhu.

Hamilton misli, da bi se lahko brez trčenja boril z obema Red Bulloma

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uros

Ja na trenutek 😂🤦‍♂️Ferrari Leclerc je do 27 kroga okvare vozil 1 s hitreje kot vsi tak da na koncu bi zmagal za več kot 40 s . Mislim da je Mercedes malenkost napredoval ne pa toliko kot mediji prikazujejo.