Perez: “Obljuba ekipe je bila prelomnjena”

0

Sergio Perez je ciljno črto prevozil tik za svojim moštvenim kolegom Maxom Verstappnom in že med dirko izrazil nezadovoljstvo nad odločitvijo, da more Nizozemca spustiti predse. Ko sta se oba Red Bulla zataknila za Mercedesom Georga Russella, so se biki odločili za razdelitev strategije. Perez je ostal na dirki dveh postankov, medtem ko so Verstappna poklicali v garažo po nov komplet in se zavezali dirki treh postankov.

Ekipo dodatneje bremeni še situacija iz 26. kroga dirke, ko se je Perez na svežih pnevmatikah pribljižal dvojici Russell-Verstappen, vendar je vodstvo Red Bulla zavrnilo njegovo prošnjo, da poskusi z napadom na Russellov Mercedes.

Jasno je bilo, da je strategija treh postankov hitrejša kot strategija na kateri sem bil sam. V kolikor bi se ekipa odločila zamenjati vloge, bi zmagal jaz. Je nekaj o čemer se moramo pogovoriti. Ko sem na začetku dirke mesto prepustil Verstappnu, mi je bilo rečeno, da bom mesto dobil nazaj. Ko sem ju ponovno ujel sem imel občutek, da bi Russella lahko prehitel, vendar se Verstappen ni umaknil in obljuba ekipe je bila prelomnjena.

Christian Horner je po dirki zagotovil, da ekipa ni vedela katera strategija se bo izkazala za hitrejšo in Verstappna poslala v bokse, da ne bi izgubljal nepotrebnega časa, potem ko so se njegove pnevmatike obrabile med sledenjem Mercedesu. Perez je še dejal:

 Še vedno gre za izjemen ekipni rezultat in atmosfera v ekipi je zares dobra. Pogovorili se bomo, vendar o ničemer ne gre skrbeti.

Horner je poleg tega izključil možnost, da bi Perez ostal spredaj, če bi dirkačema pustili dirkati, saj so bile Perezove pnevmatike sedem krogov starejše od nizozemčevih.

Naša dolžnost je dirkalnik prepeljati preko ciljne črte z največ točkami in Checo bo to razumel, ko bo videl podatke, saj je bila raven tveganja previsoka. Hitrost med njima je bila tako velika – Verstappen je bi bil skoraj sekundo na krog hitrejši in enostavno ni imelo smisla, da bi se borila na stezi.

Svetovno prvenstvo: Verstappen po Leclercovi smoli prevzel vodstvo

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje