Binotto razliko med dirkačema pripisuje Leclercovi zmožnosti dirkanja z ekstremnejšo uravnoteženostjo dirkalnika

0

Carlos Sainz je v Barceloni ostal brez tako željene uvrstitve na zmagovalni oder. Dirkač Ferrarija je dirko začel z 3. štartnega mesta, vendar že na štartu izgubil dvoboj z Georgom Russellom v Mercedesu in Sergiom Perezom v Red Bullu. Dodatno je njegovo nedeljo zakompliciralo vrtenje v 4. ovinek steze, ko je Madridčana presenetil veter.

Sainz je dirkalnik obdržal v teku, vendar od tedaj dalje izgubil stik z najboljšimi. Proti koncu dirke ga je prehitel tudi Lewis Hamilton, ki pa je moral zaradi pregrevanja dirkalnika Španca ponovno spustiti predse.

To je bila zelo, zelo dolga in težka dirka za ekipo. Potem ko sem se zavrtel, se dirkalnik ni več zdel optimalen za vožnjo. Kot kaže se je v peščeni izletni coni poškodoval in preostanek dirke sem po stezi drsel. Poskusil sem se vrniti v boj za zmagovalni oder, vendar možnosti praktično ni bilo. 4. mesto ni rezultat, ki bi si ga želel, vendar tako pač je kdaj.

Kljub ponesrečeni dirki se je Sainz zahvalil domačim navijačem za podporo. Po dolgih letih je bila VN Španije ponovno razprodana. Na tribunah je dirko spremljalo kar sto tisoč gledalcev.

Navijači so mi pomagali, da po vrtenju nisem obupal. Ko sem se vrnil na stezo sem bil izven točk in s poškodovanim dirkalnikom. Na začetku je šlo vse narobe, večji del dirke pa sem moral opraviti s poškodovanim dirkalnikom in to ni bilo lahko.

Šef Scuderie Mattia Binotto ostaja razumevajoč do Sainčevih težav, ki jim v letošnji sezoni ni videti konca – španec je veliki napaki že storil na VN Avstralije in v Imoli. Razliko med dirkačema Binotto pripisuje Leclercovi zmožnosti, da lahko dirka z ekstremnejšimi (a primernejšimi) nastavitvami dirkalnika F1-75.

Carlos ima nekaj težav, vendar ne bi si upal trditi, da so te težave zelo velike. Charles v letošnji sezoni kaže zelo dobre predstave. Zmožen je dirkati z agresivnejšo uravnoteženostjo dirkalnika, česar v tem trenutku Carlos ni sposoben.

F1 podkast: Analiza dirke v Španiji

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje