Leclerc: “Vodstvo v prvenstvu je izničeno, vendar to v tem trenutku ni pomembno”

0

Charles Leclerc si je v prvem delu dirke za VN Španije ustvaril udobno vodstvo, vendar poročal o izgubi moči v 26. krogu dirke. Težava se je izkazala za preveliko in Leclerc je moral zapeljati v garažo in končati dirko.

Ferrari je potrdil, da je šlo za nenapovedano težavo s pogonsko enoto – Leclerc do tedaj ni izkusil nobenih težav.

Ne vem kaj natanko se je zgodilo. Nekaj se je zlomilo in nenadno sem izgubil moč v dirkalniku, brez kakršnega koli predhodnega opozorila.

Je Monačan dejal za britansko televizijo Sky Sports. Veter je Maxa Verstappna in Carlosa Sainza prisilil v napaki, medtem ko je Leclerc udobno dirkal v vodstvu in bi dirko brez težav najbrž tudi dobil.

Red Bull je v Miamiju proti Scuderii izgledal zelo dominantno, vendar nadgraditve so Ferrari ta konec tedna vrnile nazaj v igro. Kot kaže je Ferrari vendarle našel primerne nastavitve za dirko. Leclerc je priznal, da si ekipa odstopov ne more privoščiti:

Analizirali bomo težavo in jo rešili. Takšnih dni si v sezoni ne moremo več privoščiti. Vodstvo v prvenstvu je izničeno, vendar to v tem trenutku ni pomembno. Najpomembneje je, da imamo hiter dirkalnik in komaj čakam dirko prihodnji konec tedna v Monaku.

Leclerc je dodal, da lahko Ferrari iz Barcelone odhaja zadovoljen, saj so se nadgraditve izkazale zauspešne.

V takšnih trenutkih lahko le gledamo naprej in se osredotočimo na pozitivne aspekte. Imamo hitrost na kvalifikacijah in na dirki. Uspeli smo rešiti tudi težave s preobremenjenostjo pnevmatik in to moramo nesti dalje v sezono.

Nova dvojna zmaga Red Bulla v Barceloni; Leclerca izdala pogonska enota

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje