Marko kritičen do Verstappna: “Napačno je ocenil situacijo”

0

VN Velike Britanije ni razočarala. Boj za zmago je ostal odprt povsem do konca dirke in za takšen konec je najbrž poskrbel aktualni svetovni prvak Max Verstappen, ki je v 12. krogu dirke povozil del dirkalnika ekipe AlphaTauri in poškodoval dno. Nizozemec je nemudoma zapeljal v bokse, saj je menil, da gre za poškodovano pnevmatiko, vendar postanek se je naposled izkazal za jalovega.

Svetovalec ekipe dr. Helmut Marko je v intervijuju po dirki okaral svojega va06rovanca, saj je le ta zaradi frustracije nepravilno ocenil situacijo.

Max je napačno ocenil situacijo: po radijski zvezi nam je sporočil, da ne uspe več usmerjati dirkalnika. Naravno smo mislili, da gre za predrto pnevmatiko in poklicali smo ga na menjavo – izkazalo se je, da to ni res. Ob prihodu v bokse pa je poleg tega uničil edini komplet srednjetrdih pnevmatik in ga več nismo mogli uporabiti.

Marko meni, da bi mirnejši dirkač pravilneje ocenil situacijo in tudi rezultat ob koncu dirke bi lahko bil boljši kot le 7. mesto.

Na koncu se je izkazalo, da je šlo za del zadnjega krilca Yukija Tsunode. Zataknilo se je na dnu dirkalnika in povzročilo 20% izgubo oprijema – sekundo in pol do dve na krog.

Villeneuve kritičen do Leclercovih radijskih sporočil

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje