Koledar za sezono 2023 brez dirke v Franciji in Belgiji; Monako ostaja

0

Dirki Formule 1 v Spa-Francorchampsu in Paul Ricardu bomo letos kot kaže spremljali zadnjič. Po poročanju dobro obveščenih nizozemskih časopisov naj prostora za ti dve omenjeni dirkališči pravzaprav ni kljub temu, da bo šlo za najdaljši koledar do sedaj, ki bo dolg kar 24 dirk.

De Limburger poroča, da se bo Svetovno prvenstvo Formule 1 prihodnje leto začelo 5. marca v Bahrainu – otvoritvena dirka bo sledila 3-dnevnemu predsezonskemu testiranju na dirkališču Sakhir. Dva tedna kasneje bo sledila Savdska Arabija, preden se bo karavana preselila v Avstralijo.

V zraku je še vedno VN Kitajske, saj se kovidni protokoli v mestu Šanghaj še vedno zelo zaostreni. Dirke na kitajskih tleh nismo videli vse od leta 2019, ko je v Mercedesu slavil Lewis Hamilton.

Kot že rečeno bosta s koledarja dirk najbrž odpadli tako VN Francije, kot VN Belgije. Spa-Francorchampsu sicer še lahko upa na eno-letno podaljšanje sodelovanja, v kolikor vodstvo Formule 1 ne bo uspelo zagotoviti vseh pogojev za dirkanje v Južni Afriki že prihodnje leto. Prav tako naj bi zeleno luč dobil Monako. Dirka v kneževini je dolgo visela v zraku zaradi spora med organizatorji dirke (Automobile Club de Monaco) in vodstvom najelitnejšega razreda motošporta.

Zhou: Halo me je obvaroval pred hudimi poškodbami

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje