Marko: “Perez je idealen moštveni kolega Maxu Verstappnu”

0

Po odhodu Daniela Ricciarda je Red Bull začel z dolgim postopkom iskanja idealne menjave. Pierre Gasly je zdržal zgolj polovico sezone, njegova zamenjava Alexander Albon pa le leto dni več. Sledil je Sergio Perez, ki si je po solidni sezoni v letu 2021 prislužil dvoletno podaljšanje sodelovanja, vse do konca sezone 2024.

Svetovalec ekipe iz Milton Keynesa, dr. Helmut Marko meni, da je Perez idealen moštveni kolega dirkaškemu virtuozu Maxu Verstappnu, saj se ne zapleta v dvoboje z Nizozemcem.

Max lahko dobro dirka s kakršnim koli dirkalnikom. Zatorej je Sergio Perez njegov idealni moštveni kolega, saj se z njim ne poskuša boriti, temveč naredi le največ kar lahko.

Ekipa je Perezu med dirkaškim vikendom v Barceloni dvakrat ukazala naj svojega moštvenega kolega spusti predse. Prav tako je Mehičan v Bakuju po radijski zvezi dobil ukaz: “brez boja”.

Verstappna je ekipa v prvo moštvo povišala po le štirih dirkah v sezone 2016. Njegov tedanji moštveni kolega Carlos Sainz je kmalu zatem zapustil ekipo in se preselil k Renaultu.

Nekateri so menili, da je bil Carlos neupravičeno spregledan. Njegov razvoj je sledil pričakovanjem in razlika z Verstappnom je bila minimalna – a Max je vendarle hitrejši in zaradi tega smo ga povišali v dirkača ekipe Red Bull. Carlos je imel nesrečo, da je bil njegov moštvni kolega tedaj prav on.

Koledar za sezono 2023 brez dirke v Franciji in Belgiji; Monako ostaja

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje