Piquet se je opravičil Hamiltonu, vendar vztraja da ni šlo za rasizem

0

Trikratni svetovni prvak Nelson Piquet se je opravičil Lewisu Hamiltonu, potem ko je na socialnih omrežjih zaokrožil izsek podcasta na katerem je lanskega novembra sodeloval Brazilec. Piquet naj bi uporabil zaničljivo poimenovanje “neguinho”, ki pa se v Braziliji lahko uporablja tudi kot pozdrav.

Piquet se je nemudoma znašel v nemilosti socialnih omrežij – izjave proti njemu so takoj spisali pri Formuli 1, FII ter večini ekip. Lewis Hamilton se je na situacijo odzval s svojim zapisom o “arhaičnih pogledih na svet”.

Danes se je vse vendarle odzval tudi sam Piquet, ki je v izjavi za javnost zapisal:

Kar sem dejal je bilo nepremišljeno in za to nimam obrambe, vendar rad bi nekaj razčistil. Uporabljen termin v brazilskem kontekstu pomeni “fant” ali “moški” in z izjavo nikogar nisem nameraval prizadeti. Sam nikoli ne bi besede uporabil na takšen način in zavračam vse obtožbe, da sem s povedanim želel izpostaviti barvo kože. Opravičujem se vsem, ki jih je moja izjava prizadela, vključno z Lewisom, ki je izjemen dirkač, vendar interpretacija, ki v tem trenutku kroži po socialnih omrežjih ni pravilna. Diskriminacija nima prostora ne v Formuli 1, ne v širši družbi in vesel sem, da sem lahko obrazložil svoje misli o nastali situaciji.

Trikratni svetovni prvak Nelson Piquet na udaru zaradi rasističnega poimenovanja Lewisa Hamiltona

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje