Villeneuve kritičen do Leclercovih radijskih sporočil

0

Svetovni prvak v formuli 1 iz leta 1997 Jacques Villeneuve meni, da se je Charles Leclerc na nedeljski dirki za veliko nagrado Velike Britanije obnašal kot da je že nesporna številka 1 pri Ferrariju. Pri Scuderii so na dirki zapravili izjemno priložnost, da bi osvojili dvojno zmago in se vrnili v boj za naslov svetovnega prvaka v obeh seštevkih. Leclerc je bil tudi s poškodovanim dirkalnikom hitrejši od Carlosa Sainza, a pri Ferrariju niso želeli uporabiti moštvenih ukazov. Šele ko Sainzu ni uspelo dosegati željenih časov na krog, se je moral Leclercu umakniti.

V obdobju varnostnega avtomobila Leclerca niso poklicali v bokse po nov komplet pnevmatik, zato je bil v finalu dirke v podrejenem položaju in padel je šele na četrto mesto. Villeneuve priznava, da so pri Ferrariju naredili taktično napako. Vseeno pa se mu zdi, da se Leclerc ne sme obnašati kot da je prvi dirkač Ferrarija in da mora izboljšati svojo komunikacijo po radijski zvezi.

Všeč mi je bilo, da je bil Leclerc izredno hiter tudi s poškodovanim sprednjim krilcem. Odločitev, da nadaljuje po stezi z obrabljenimi najtršimi pnevmatiki, res ni bila logična. S to potezo so stran vrgli dvojno zmago. Občutek imam kot da se Ferrariju podobne napake dogajajo skozi celotno sezono. Leclerc je bil po dirki upravičen jezen zaradi zelo previdne strategije pri Scuderii. Monačan pa mora izboljšati svojo komunikacijo z moštvom. Sainz je bil počasnejši, a Leclerc je govoril kot da bi bil prvi dirkač moštva. Tega člena v svoji pogodbi nima, prav tako se moštvo ni javno opredelilo, da stavijo vse na Charlesa. Vodilni možje pri Ferrariju s tem tonom ne bodo zadovoljni. Nesmiselno je ponavljati, da si hitrejši od moštvenega kolega. Vse je predvajano v neposrednem prenosu in to ni dobro za Ferrari. To so pogovori, ki se jih opravi za zaprtimi vrati po dirki.

Horner zbegan nad odločitvami Ferrarija: “Imeli so priložnost, da bi izkoristili našo slabo dirko”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje