Ecclestone Wolffa obtožuje pritiskov na FIO; Wolff: “Vsi so proti meni že celo življenje”

0

Informacije, ki jih je mednarodna avtomobilistična zveza zbrala na VN Kanade bo le ta implementirala prihodnji konec tedna v Silverstonu, saj zaradi pozne naznanitve, nekatere ekipe ne bi utegnile modificirati nastavitev dirkalnikom. Mercedes se je v Montrealu sicer prikazal z novim delom na svojem dirkalniku, poznano kot “dvojno dno” in svetovalec ekipe Helmut Marko je namignil, da so imele srebrne puščice notranje informacjie.

Obtožbo je podprl tudi nekdanji “Supremo” Formule 1 Bernie Ecclestone. Britanec meni, da je Wolff uporabil kontakt, ki ga je v osrčje FIE postavil na začetku letošnje sezone kot kompenzacjo za napako Michaela Masija v Abu Dhabiju. Shaila-Ann Rao je nekdanja Wolffova odvetnica in svetovalka, sedaj pa generalna sekretarka pri mednarodni avtomobilistični zvezi.

To je že nevarno. Toto je začel s to neumnostjo, da je treba pravilnik spremeniti. Ona jim je povdala za novo direktivo, to je jasno kot beli dan, saj je s Totom delovala več let.

Wolff se je na govorice odzval s posmehom in zavrnil kakršnekoli povezave s sekretarko pri nadzornem organu Formule 1.

Vsi so proti meni že celo življenje in tedaj delujem najbolje. In če je kdo proti meni, pomeni da sem na nekaj zadel. Prvič, gre za odvetnico s popolno integriteto. Drugič, šefi ekip dirkačem prepovedujejo govoriti, da je poskakovanje lahko dolgoročno nevarno. To je zelo neodgovorno. Helmut lahko reče karkoli, saj vemo, da rad zbada.

Je Silverstone najboljša Mercedesova možnost za zmago v letošnji sezoni?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje