Hamilton: “Menim, da je bila prva štarta vrsta možna”

0

Lewis Hamilton si je pred domačimi navijači želel boja za najboljši štartni položaj, vendar je bil njegov Mercedes za čas kvalifikacij dovolj hiter le za 3. štartno vrsto, ki si jo bo danes delil z še enim Britancem, Landom Norrisom.

Nekoliko sem bil razočaran saj bi za te navijače, ki so se danes zbrali, dirko rad začel s prve štartne vrste. Po pravici povedano menim, da je bila prva štartna vrsta možna, vendar nove priložnosti bodo že na dirki.

Hamilton je dodal, da jih je mokra steza v kvalifikacijah pripeljala bližje najboljšim dvem ekipam, saj bi v nasprotnem primeru bil zaostanek še večji. Dirkalnik v dežju skozi hitre ovinke potuje z manj hitrosti in posledično je poskakovanja prav tako manj.

W13 je v letošnji sezoni izgleda veliko hitrejši na dirki in tudi tokrat si sedemkratni svetovni prvak nadeja uspešnejšo nedeljo.

Simulacija dirke v petek nakazuje, da smo nekoliko hitrejši kot prek enega kroga in najvrjetneje ravno zaradi na splošno počasnejšega dirkanja skozi ovinke. Nadgraditve so gotovo nekoliko pomagale, vendar ni šlo za velik skok naprej, smo pa razliko vendarle nekoliko zmanjšali.

SOBOTNA ANALIZA: Dolga noč za ekipo Red Bulla; spodbudni znaki Mercedesa in Alpine

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje