Ricciardo v Silverstonu ponovno brez odgovora na skromno dirko

0

Medtem ko se je Lando Norris za 5. mesto boril s Fernandom Alonsom, je bistveno slabšo dirko imel njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo. Avstralec je štartal s 14. mesta in karirasto zastavico prevozil kot 13. in dirko opisal kot eno izmed slabših v letošnji sezoni.

Nisem imel nikakršne hitrosti – tako kot v Barceloni – se mi je zdelo, da enostavno nisem imel oprijema kot preostali dirkači okoli mene. Presenečen sem in primanjkuje mi pravih odgovorov zakaj. Vse se zdi zelo čudno in potrebno bo preveriti ali je v dirkalniku vse potekalo tako kot bi moralo.

Ricciarda je nadalje v 31. krogu dirke omejila težava z DRS sistemom, kar je njegovo napredovanje po rezultatski lestvici naredilo praktično nemogoče.

Že tako je težko prehitevati in to je situacijo še otežilo. Tokrat smo bili enostavno prepočasni. Le teden dni je do dirke v Avstriji in hitro moramo najti rešitve, če si želimo, da se kaj takšnega ne ponovi tudi tam.

Šef ekipe Andreas Seidl je prav tako brez odgovorov na tako velike razlike med njegovima varovancema.

Pozitivno je, da smo se po dveh težkih dirkah vrnili v boj za točke: Lando je izgledal zelo tekmovalno skozi celoten dirkaški vikend, vendar na žalost izgubil 5. mesto ob zadnjem postanku. Danielov vikend v Silverstonu se ni odvil po načrtih in opraviti moramo podrobno analizo kaj pravzaprav je šlo narobe.

Alonso zaradi vijuganja pričakoval kazen za Leclerca

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje