Del Ferrarijevega osebja v Silverstonu ni želel pod zmagovalni oder

1

Carlos Sainz je v Silverstonu prvič stopil na najvišjo stopničko. Ta je sicer prišla za ceno Charlesa Leclerca, ki je pred odhodom varnostnega avtomobila s steze vodil na dirki, vendar bil nemočen proti njegovemu moštvenemu kolegu. Na Ferrarijev komandni pult se je v zadnjih dneh vsul plaz kritik. Nezadovoljni pa niso le navijači, temveč tudi pošteno število osebja znotraj Scuderie.

Dobro obveščeni vir znotraj Ferrarija Alberto Antonini trdi, da se nekateri mehaniki Charlesa Leclerca po dirki niso želeli udeležiti proslavljanja pod zmagovalnim odrom, češ da je strateški oddelek Leclercu zapravila gotovo zmago.

Po zmagi v Silverstonu naj bi bilo v Ferrarijevi garaži zelo napeto. Del ekipe naj bi zavrnil odhod pod zmagovalni oder in v kolikor je to res, to ni dober znak. Nekaj zdravega rivalstva znotraj ekipe gotovo ne škodi, saj vsak mehanik najbrž navija za svojega dirkača, vendar zavedati se morajo skupnega, ekipnega interesa. To je sedaj pod vprašajem.

Šef ekipe Mattia Binotto je svojega varovanca pred Ferrarijevo garažo pričakal z žugajočim prstom. Leclerc je z izjavami po dirki bil zelo previden, vendar razočaranja ni skrival. Binotto je kasneje dejal, da je Leclerca po dirki poskušal potolažiti, vendar svetovni prvak iz sezone 2009 temu ne verjame:

Pogosto poskušam potolažiti svoje prijatelje z žuganjem prsta. Za njim je težka dirka. Kljub polomljenemu sprednjemu krilcu je dirkal dobro in bil hitrejši od Sainza. Ponovno je naredil vse prav, vendar zgodilo se je isto, kar se je zgodilo v Monaku.

Villeneuve kritičen do Leclercovih radijskih sporočil

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Sami sebi kopljejo jamo …