Verstappen navdušen nad povratkom navkljub težavam z DRS-om

0

Max Verstappen je bil po včerajšnji zmagi na veliki nagradi Španije navdušen, a je obenem priznal, da so bile težave z občasno nedelujočim DRS sistemom zelo moteče. Nizozemec je zmagal že na tretji zaporedni dirki, čeprav je imel v Barceloni srečo v obliki odstopa vodilnega Charlesa Leclerca. Na dirki mu je podobno kot na kvalifikacijah nagajal tudi sistem DRS, kar mu je zelo otežilo boj proti Georgeu Russllu. Po radijski zvezi so mu sporočili več potencialnih rešitev, ki pa niso delovale brezhibno. Aktualni svetovni prvak je prvič letos prevzel vodstvo v točkovanju dirkačev za svetovno prvenstvo.

Prvih 30 krogov je bilo zelo težkih, saj še zdaj ne vem, kaj se mi je pripetilo v četrtem ovinku. Vedno sem zaviral na istem mestu in izgubil sem zadnji del dirkalnika. Zelo sem bil presenečen, ko sem končal v pesku. Iz ekipe so mi sporočili, da je bil kriv vrtinec vetra, ki je pihal skozi celotno dolžino dirke. Na srečo s tem izletiom iz steze nisem izgubil vseh možnosti.

Podobno kot na včerajšnjih kvalifikacijah in kot že nekajkrat v lanski sezoni je Nizozemcu nagajal tudi sistem DRS. Pred dirko so Red Bullovi mehaniki odstranili zadnje krilce in poskušali odpraviti probleme, a jim to očitno ni uspelo v celoti.

Včasih se je moj DRS odprl na sredini štartno-ciljne ravnine, včasih pa ne. Ob aktivaciji sistem nam zasveti lučka in takrat pritisnemo na gumb. DRS se ni odprl, zato sem živčno pritiskal na gumb in včasih se je DRS najprej odprl ter takoj zatem tudi zaprl, ker sem na gumb pritisnil prevečkrat.

Po dirki je bil poln hvale tudi na račun Russlla v Mercedesu, s katerim je imel na stezi zelo zanimiv dvoboj. Na stezi se je prvič neposredno pomeril z Britancem in njun dvoboj je bil zagotovo vrhunec dirke.

Zelo pošteno je branil svojo pozicijo. To je bil težak dvoboj in tudi sam bi na njegovem mestu pozicijo branil na enak način, zato je vse v redu.

Horner: “Checo bo razumel, da je bila raven tveganja previsoka”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje