Latifi: Neevrpski dirkači morajo za kariero v formuli 1 žrtvovati ogromno

0

Dirkač Williamsa Nicholas Latifi je poudaril, da morajo neevropski dirkači ogromno žrtvovati, če želijo uresničiti svoje sanje in dirkati v formuli 1. Dirke formule 1 so razpršene po vsem svetu, kljub temu pa je vseh 10 ekip v športu še vedno baziranih v Evropi. Dirkači, ki ne prihajajo iz Evrope, se morajo zato že zelo zgodaj preseliti na staro celino, da se lahko vzpenjajo po dirkaški piramidi vse do formule 1.

Kariera v formuli 1 zahteva zelo veliko odrekanj in žrtvovanja. S tem mnenjem se zagotovo lahko poveže tudi Daniel Ricciardo in ne samo dirkači iz Severne Amerike. Zaradi selitve v Evropo je potrebno zelo zgodaj zapustiti svojo družino in prijatelje. Dirkači iz Evrope so lahko že v nižjih kategorijah z enournim letom po dirki še isti dan v krogu svojih najbližjih. Sam sem se zavedal vseh odrekanj in ni mi bilo zelo težko, saj je dirkanje moja strast. Vsi mladi dirkači razmišljajo podobno, saj je to edina pot, ki vodi v formulo 1.

Latifi trenutno tretjo sezono dirka pri Williamsu, njegovi rezultati pa niso blesteči, zato je vse bolj na glas špekulira, da bi lahko Kanadčan izgubil svoj sedež pri moštvu iz Grova.

Domenicalli: “Dirka najbližje realizaciji je VN Južne Afrike”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje