Verstappen: “Zadnjih nekaj dirk se s pnevmatikami zdimo spretnejši kot Ferrari”

0

Aktualnemu svetovnemu prvaku je v zadnji poskus v kvalifikacijah za VN Španije preprečila težava s sistem DRS. Težko je reči ali bi Verstappen v nasprotnem primeru osvojil Pole, vendar skoraj zagotovo Leclerc ne bi kvalifikacije dobil za več kot tri desetinke sekunde.

Verstappen je najprej poročal o težavi s pogonsko enoto, vendar izkazalo se je, da se na ravnini ni odprl sistem DRS in posledično Red Bullov dirkalnik ob koncu ravnine ni dosegel optimalne hitrosti.

Težko je trditi, da bi se v nasprotnem primeru borili za Pole, vendar veliko dirkačev je izboljšalo svoje čase v zadnjem poskusu. DRS sistem ni deloval in to sem občutil kot pomanjkanje moči. Škoda, vendar jutri je nova priložnost.

Prva štartna vrsta ohranja vse možnosti odprte za 24-letnega Nizozemca, ki meni, da bo ekipa danes imela možnost dobiti VN Španije in dopolniti hattrick Imola-Miami-Barcelona.

Če potegnemo črto smo s kvalifikacijami in dirkaškim vikendom lahko zadovoljni. Imeli smo težave najti pravo ravnotežje v dirkalniku. Ferrari je prinesel nadgraditve, ki so jim zagotovile nekaj hitrosti, medtem ko smo mi v Barcelono pripeljali bolj malo. Simulacija dirke je v petek izgledala v redu, zatorej upam, da bomo jutri bližje. Zadnjih nekaj dirk se s pnevmatikami zdimo spretnejši. Jutri bo zelo vroče in tukaj je vedno težko prehitevati, vendar naš dirkalnik se zdi prijaznejši za le te in nadejamo si dobrega rezultata.

Red Bull današnjo dirko začenja s 6 točkami zaostanka za Scuderio, medtem ko je razlika med Verstappnom in Leclercom 19 točk.

Russell: “Jutri imamo proti Ferrariju dobre možnosti”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje