Tsunoda: “Steza v Barceloni je splošen test za dirkalnik”

0

Scuderia Alpha Tauri je v letošnji sezoni bistveno tišja kot v lanski. Tako Gasly kot Tsunoda v letošnji sezoni še nista dosegla vidnejših rezultatov – najboljšega je s 7. mestom na dirki za VN Emilie-Romagne postavil mladi Japonec.

Tako v Avstraliji, kot v Miamiju je bila ekipa razočarana nad splošno hitrostjo dirkalnika. Oba dirkača sta se kvalificirala med najboljših deset, vendar na koncu ostala povsem brez točk. Tsunoda je pred dirkaškim vikendom v Barceloni dejal:

V Miamiju sem najprej imel zelo visok zaostanek za svojim moštvenim kolegom, vendar mi ga je uspelo skrčiti in se prebiti v Q3, kar je zame vendarle dober rezultat. Na dirki sem izgubil veliko mest že v začetku – stvari se enostavno niso sestavile.

Najmlajši dirkač v karavani je od dirke v Miamiju dopolnil 22 let. V Barceloni pričakuje dober rezultat, vendar priznava, da dirkalnik še ni na nivoju lanskega. Poleg tega pa meni, da bo steza jasneje pokazala prava razmerja moči med ekipami.

Razmere na stezi bodo tokrat precej drugačne kot Februarja. Steza je ena izmed mojih ljubših, saj sem tam vedno dosegal dobre rezultate. Zelo je tehnična in raznovrstna – splošen test za dirkalnik.Vse ekipe poznajo stezo zelo dobro in pričakujem zelo tesno sredino. Verjamem, da lahko ta konec tedna dosežemo dober rezultat, vendar menim, da potrebujemo nekaj nadgraditev na dirkalniku, če se za točke želimo boriti vsak konec tedna.

Haas; edina ekipa v Barceloni brez nadgraditev?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje