Skromni rezultati Zhoua posledica slabe kvalifikacijske forme

0

Prvi kitajski dirkač v zgodovini Formule 1 in edini novinec v letošnji karavani Guanyu Zhou je izvrstno štartal v svojo prvo sezono in že na VN Bahraina za ekipo Alfa Romeo osvojil točko. Na naslednjih dveh dirkah je Zhou zasedel 11. mesto in ostal brez točkovne nagrade, medtem ko je bil zaostanek v Imoli in Miamiju za svojim moštvenim kolegom že zelo zaskrbljujoč.

Valtteri Bottas je medtem za ekipo nabral že 30 točk svetovnega prvenstva. S pomanjkanjem dirkanja na prostih treningih v Miamiju – potem ko je svojo Alfa Romeo parkiral ob umetni marini – je na kvalifikacijah dosegel izvrstno 5. mesto in dirko začel ob svojem nekdanjem moštvenem kolegu Lewisu Hamiltonu.

Zhou je medtem izpadel v prvem delu kvalifikacij in si zagotovil le 17. štartno mesto. Šef inžinirjev pri švicarski ekipi Xevi Pujolar je priznal, da težava tiči prav v kvalifikacijah.

“Edini problem so kvalifikacije. Stvari niso šle gladko v Q1 in dobro ve, da je imel potencia za bistveno višjo uvrstitev. Njegove sposobnosti dirkanja kolo ob kolesu so zares impresivne in v Miamiju bi kljub vsemu lahko končal med točkami, če le po sedmih krogih ne bi odpovedala črpalka za vodo.”

22-letnik je v Miamiju moral premoč priznati tehnični težavi in ponovno končal brez točk. Trenutno Zhou zaseda 18. mesto med dirkači, za njim sta le Mick Schumacher in Nicholas Latifi, ki sta v letošnji sezoni še povsem praznih rok.

“Poskušali smo hitro reagirati in stvar rešiti, vendar hitro se je izkazalo, da je zanj dirka končana. V kolikor dirkalnika ne bi zaustavili bi poškodovali motor.”

Tako kot večina ekip tudi Alfa Romeo načrtuje komplet posodobitev za dirko v Barceloni. Pujolar, ki izhaja prav iz omenjenega katalonskega mesta je pred šesto dirko sezone optimističen glede možnosti svoje ekipe.

Norris: Potrebujemo še več hitrosti v boju z Mercedesom in Alfo Romeo

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje