Vettel se sprašuje, če je zaradi dirk Formule 1 vredno zapravljati ogromno naravnih virov

0

Sebastian Vettel je nastopil v znani BBC-jevi oddaji in povedal, da se je zaradi podnebnih sprememb spraševal, če je še vredno biti dirkač v energetsko potratnem svetu formule 1. Vettel je v formuli 1 znan kot borec proti podnebnim spremembam. Na zadnje je na dirki v Miamiju nosil majico z napisom, da bi lahko to ameriško mesto leta 2060 gostilo prvo podvodno dirko formule 1 v sezoni 2060. Vettel v formuli 1 še vedno uživa in se zaveda, da je njegova pozicija borca za okolje kompromitirana z dirkanjem v formuli 1.

Strinjam se, da sem hinavec. To se sprašujem vsak dan in zavedam se, da nisem svetnik. Zelo me skrbi za prihodnost in zelo me zanima naša energetska prihodnost. Na nekatere stvari lahko vplivam, druge pa so izven moje domene. Dirkanje je moja strast. Obožujem občutek, ko stopim v bolid formule 1. Po dirkah pa se pogosto sprašujem, če je smotrno, da s športom potujemo po celem svetu in zapravljamo energente?

Štirikratni svetovni prvak v formuli 1 je poudaril pomen športa, ki je bil med prvimi, ki je v letu 2020 ponovno začel s prvenstvom in je ljudem dal prepotrebno dozo zabave v času, ko je bila velika večina ostalih športov na prisilni pavzi. Nemec  se je dotaknil tudi nekaterih zunanjepolitičnih tem, a njegovo glavno sporočilo je bilo povezano z okoljem.

Prenehati moramo z odvisnostjo od fosilnih goriv in to nam lahko uspe, saj so alternative že na voljo. V Britaniji imate veter in s tem bi lahko proizvajali še več energije. Vsaka država ima svoje prednosti in slabosti. Sam prispevam po svojih močeh. Ali vedno letim z letalom? Ne, kadar lahko uporabim avtomobil. Ukrepati pa bi morali že precej prej. Prihodnost je v obnovljivih energetskih virih.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje