Villeneuve: “Verstappen je pokazal, da si je naslov zaslužil”

0

Aktualni svetovni prvak Max Verstappen je letos postal zmagovalec dirke za svetovno prvenstvo Formule 1 vsakič, ko je prevozil štartno-ciljno črto. Nizozemec je lanskega decembra v zadnjem krogu – po mnenju nekaterih na sporen način – premagal sedemkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Svetovni prvak iz sezone 1997 Jacques Villeneuve meni, da letošnje predstave mladeniča dokazujejo, da si je lanskoletni naslov zaslužil.

“Max je bil od samega začetka sezone impresiven. Dirka tako kot je dirkal kani in po takšni sezoni bi si predstavljal, da bo psihično utrujen, vendar nič se ni spremenilo. Pravzaprav je postal še močnejši. Postal je prvak in sedaj dirka brez pritiska.”

Nekateri so mnenja, da naslov Verstappnu podarila zmeda v sobi direktorja dirke Michaela Masija, ki je medtem svojo službo že izgubil.

“V zadnjih dveh dirkah je pokazal, da si je naslov zaslužil. Kadar ga na cedilu ni pustil dirkalnik je vedno zmagal. Dirka povsem brez napak, na vrhuncu svojih sposobnosti. V letošnji sezoni še ni bilo dirke, ko bi dal od sebe manj kot vse. To smo ponovno videli v Miamiju.”

Hakkinen: “Verstappen je imel dirko povsem pod nadzorom”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje