Russell: “Jutri imamo proti Ferrariju dobre možnosti”

1

Mercedes se je z paketom nadgraditev izstreliv boj boj za stopničke na jutrijšnji dirki. George Russell je za najhitrejšim Leclercom zaostal dobre pol sekunde, vendar Monačan je že izrazil skrbi glede obrabe pnevmatik. Red Bull in Mercedes sta na simulaciji dirke izgledala bistveno bolje kot Ferrari in 24-letni Britanec meni, da srebrni puščici jutri utegneta izzvati rdeča dirkalnika.

Čaka nas zelo kaotična dirka, saj bomo videli lepo število postankov. Mislim da Max izgleda najhitrejši, vendar mislim da imamo dobre možnosti proti Ferrariju. V kolikor niso nič našli čez noč, se bomo z njimi borili za stopničke.

Russell meni, da Mercedes lahko v kvalifikacijah dosegel še boljši rezultat, v kolikor bi uspeli primerneje razporediti obrabo pnevmatike preko hitrega kroga.

Pnevmatike niso bile v pravem oknu in kot kažejo časi smo bili zelo hitri v prvem sektorju, v zadnjem pa smo imeli težave. Enostavno nam ni uspelo najti pravega ravnotežja.

SOBOTNA ANALIZA: Ferrari še ni našel odgovora na hitro obrabo pnevmatik; utegne Scuderio ogroziti tudi Mercedes?

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uros

Če ste danes gledali z soft gumami na tretjem prostem treningu sta ob ferrarija imel zelo dobre čase 11 krogov. Tako, da se ne bi preveč zanašal na obrabo pnevmatik pri ferrariju v dirki.