Green: “Obtožbe Red Bulla so brez vsakršne podlage”

0

Tehnični direktor Aston Martina je imel v zdanjih dveh dneh polne roke dela z odzivi na dirkalnik, ki ga je za dirkaški vikned v Barceloni pripravila njegova ekipa. Kar nekaj aerodinamičnih elementov AMR22 je namreč zelo podobnih Red Bullovim in Christian Horner ter Helmut Marko sta že namignila, da je utegnilo priti do kraje intelektualne lastnine. Red Bull je zagnal svojo preiskavo, v kateri želi zadevi priti do dna.

Horner je dodal, da mora Red Bull zagotoviti, da med prestopi osebja ni prišlo do nepravilnosti – namigoval je na prestop šefa aerodinamike Dana Fallowsa, ki je v začetku letošnje sezone prestopil k smaragdnozelenim.

Zagnali smo notranjo preiskavo. Imamo svoje varovanje notranje opreme, vendar v veliki večini se zanašamo na podatke FIE – njihovo delo je zagotoviti pošteno prvenstvo in da ni prišlo do ničesar kar je v nasprotju s pravili.

Tehnični šef ekipe iz Silverstona Andrew Green se je včeraj moral otepati obtožb.

Vse kar lahko rečem je, da v nobenem trenutku nismo prejeli kakršnihkoli informacij od katerekoli druge ekipe. FIA je opravila s preiskavo, preučila vso dokumentacijo, intervijujala zaposlene in zaključila, da je bilo razvijanje samostojno. Ta koncept dirkalnika smo začeli razvijati sredi lanske sezone kot alternativno aerodinamično smer – še preden se nam je pridružilo osebje iz Red Bulla. Zato menim, da so obtožbe brez vsakršne podlage.

Nadgraditve sicer niso prinesle dramatičnega izboljšanja rezultatov. Oba dirkalnika sta izpadla že v prvem delu kvalifikacij: Sebastian Vettel je osvojil 16. mesto, Stroll 18.

Imamo načrte, ki nakazujejo, da smo takšen dirkalnik načrtovali že ob koncu lanskega leta in tudi sami smo bili presenečeni, ko je Red Bull razkril podoben koncept. To je poleg tega ustvarilo dvom, da smo morda izbrali napačno smer razvoja.

Marko: “Imamo dokaze, da je prišlo do prenosa datotek”

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje