Bo George Russell v prvem poskusu “uničil” Bottasa?

0

Goerge Russell, ki v Formuli 1 sploh še ni osvojil točk, je dočakal življenjsko priložnost, da v najhitrejšem dirkalniku na svetu, svojo prvo uvrstitev med najboljšo deseterico slavi celo z zmago na dirki za Veliko nagrado.

Potem ko je bil Lewis Hamilton pozitiven na testiranju na covid-19, se je Mercedes uspel dogovoriti z Williamsom in v sedež sedemkratnega svetovnega prvaka pripeljati člana svoje dirkaške akademije Georgea Russella.

Čeprav Russell zadnja leta dirka z Williamsom, nikakor ne smemo pozabiti, da gre za enega izmed najbolj nadarjenih mladih dirkačev zadnjih let. Britanec je v prvem poskusu osvojil naslov svetovnega prvaka tako v seriji GP3, kot v Formuli 2, v mladinskih kategorijah pa je premagoval tako Maxa Verstappna in Charlesa Leclerca, kot Estebana Ocona, Landa Norrisa in Alexandra Albona. Torej dirkače, ki so do tega trenutka v Formuli 1 dosegli bistveno več.

Russell je bil najverjetneje kar malce razočaran, ko so se pri Mercedesu odločili, da tudi za sezono 2021 v svojih vrstah obdržijo Valtterija Bottasa, toda mladi Britanec bo imel sedaj izjemno priložnost, da celotnemu svetu dokaže svojo vrednost. V neposrednem dvoboju z Bottasom lahko samo pridobi. V primeru, da bi ga Finec premagal, lahko to seveda brez težav pripišemo dejstvu, da bo Russell prvič sedel v Mercedesov dirkalnik, toda če mu slučajno uspe nasprotno…

Morebiten Bottasov poraz zagotovo ne bi prinesel pozitvnih učinkov za njegovo samozavest in ugled, pa tudi za njegovo prihodnost pri Mercedesu. Toto Wolff bi tako dobil jasno potrdilo, da je Russell pripravljen in le stežka bi obrazložil svojo odločitev, da še enkrat več podaljša pogodbo z Bottasom.

Kljub temu, da je prvenstvo odločeno, pa Bottasa čaka izpit sezone, ko bo moral dokazati, da si zasluži svoj sedež v najboljšem bolidu, po drugi strani pa Russell nima prav ničesar za izgubiti.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje