Capito: Russell je dovolj močan, da izzove Hamiltona

0

Pri Mercedesu bo naslednjo sezono prvič po petih letih prišlo do spremembe v vozniški zasedbi, saj bo Valtterija Bottasa, ki odhaja k ekipi Alfa Romeo, zamenjala vzhajajoča zvezda Formule 1 George Russell. Šef ekipe Williams Jost Capito Lewisa Hamiltona opozarja, da je mladi Britanec dovolj močan, da izzove tudi sedemkratnega svetovnega prvaka.

Čeprav v svoji debitantski sezoni ni osvojil niti ene točke, se je Russell v zadnjih dveh letih uveljavil kot eden največjih talentov Formule 1, zaradi česar so pričakovanja pred sezono 2022 zelo velika. Capito je prepričan, da bo mladi Britanec Hamiltonu povzročal nemalo težav.

“Da, lahko izzove Hamiltona. Sodeloval sem z mnogimi vozniki, a George je res neverjeten. Pri 23 letih je neverjetno profesionalen. Zanimivo je, kako se spopada s pritiskom. Večji kot je pritisk, močnejši je,” je v pogovoru za Sport 1 dejal Nemec, ki bo Russlla po koncu letošnje sezone zelo pogrešal.

“George je psihično in tehnično dovolj močan, da pritisne na Hamiltona. To si tudi on želi. Po eni strani sem seveda žalosten, da odhaja, toda po drugi strani sem vesel, saj bo dobil priložnost v vrhunski ekipi.”

Hamilton: Russell me bo želel premagati že na prvi dirki

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje