FP3: Leclerc najhitrejši tudi pred kvalifikacijami; se nam obeta troboj?

0

Charles Leclerc je dobil tudi tretji prosti trening za VN Španije. S časom 1:19.772 je za sedem desetink sekunde prhitel glavnega rivala v boju za naslov, aktualnega svetovnega prvaka Maxa Verstappna. Sledila sta oba Mercedesa in potrdila včerajšnjo formo.

Ferrari izgleda kot favorit za kvalifikacije, vendar ima Scuderia veliko težav z degradacijo pnevmatik in hitrost na dirki ostaja velika uganka za ekipo iz Maranella. Mattia Binotto je med tretjim prostim treningom za televizijo Sky dejal, da se ekipa osredotoča na nastavitve dirkalnika in poskuša težave omiliti.

Ferrari je danes zjutraj razkril težave s sistemom za dovajanje goriva v dirkalniku Carlosa Sainza. Španec je zatorej tretji prosti trening začel z novo šasijo. Nove šasije pa je bil potreben tudi dirkalnik Landa Norrisa, saj je 22-letnik med drugim prostim treningom, na izhodu iz ovinka Campsa, široko zajel robnik in poškodoval dno dirkalnika, ter odsedel preostanek dneva. Nadaljna analiza je razkrila še več poškodb in menjava je bila nujna.

Skoraj vse ekipe so v Barcelono pripeljale nadgraditve. S podrobnostimi le teh se lahko seznanite v tehničnem pregledu dirkaškega vikenda VN Španije.

Ferrari je dve nekoliko počasnejši v prvem sektorju steze, medtem ko Mercedes pridobiva v drugem sektorju. Verstappen se po radijski zvezi ni zdel najbolj zadovoljen z dirkalnikom, ki naj bi bil ob nizki hitrosti težko vodljiv. Red Bull je včeraj izgledal najhitrejši na simulaciji dirke in le malenkost počasnejši od Ferrarija v simulaciji hitrega kroga.

Pierre Gasly se je po le enem krogu vrnil v bokse in iz dirkalnika ekipe Alpha Tauri se je začel viti bel dim, ki namiguje na težavo s pogonsko enoto.

Nekaj minut kasneje so zagorele zavore dirkalnika Micka Schumachera. Nemec je zapeljal v garažo in pri tem skoraj poškodoval enega izmed mehanikov. Zavore so se po zaustavitvi še bolj vnele in na pomoč so priskočili delavci ob stezi. Schumacher se na stezo ni vrnil in pod vprašajem so kvalifikacije obeh omenjenih dirkačev.

Dikralnik ekipe Alpine po obsežnejših nadgraditvah izgleda zelo tekmovalen za najvišja mesta v sredini. Alonsa je nesreča že mnogokrat v letošnji sezoni oropala točk in Španec upa, da se bo paradigma obrnila v njegovo prid na domači dirki.

Kvalifikacije se bodo začele ob 16. uri. Spremljate jih lahko na kanalu Sportklub ali internetni platformi F1TV.

SOBOTNA ANALIZA: Ferrari še ni našel odgovora na hitro obrabo pnevmatik; utegne Scuderio ogroziti tudi Mercedes?

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje