Alonso se ponuja ekipam; je njegov sedež pri Alpine že oddan?

0

Alonsova pogodba z ekipo Alpine poteče ob koncu letošnje sezone in pogovori o njenem podaljšanju naj bi se začeli v Silverstonu, kjer bo dirka na sporedu 3. junija. Glavnega konkurenta za Alonsov sedež predstavlja mladi dirkač akademije Oscar Piastri, ki je v lanski sezoni dobil prvenstvo Formule 2.

Dvakratni svetovni prvak je dal jasno vedeti, da se od kraljice motošporta ne bo zlahka poslovil, vendar nedavne izjave za medije morda nakazujejo, da je njegov sedež že oddan. Alonso se v nedavnih intervijujih zelo dobro prodaja: na vprašanje ali lahko pri 40-ih letih osvoji naslov svetovnega prvaka je Španec ogovoril pritrdilno.

Mislim da lahko. Zato še vedno dirkam. Vedno je upanje, da nekega dne boš imel na voljo dirkalnik s katerim se lahko boriš za naslov. Še vedno se počutim tekmovalen in hiter.

Alonso je priznal, da sta le Ferrari in Red Bull v letošnji sezoni sposobna redno zmagovati in za osvojitev naslova prvaka bi se moral preseliti v eno izmed teh ekip. V Miamiju so zaokrožile govorice, da naj bi se El Matador, s svojim nekdanjim šefom Flaviom Briatorejem zglasil v prostorih Red Bulla, kar pa je Christian Horner nemudom zavrnil.

To so novice zame. Zadovoljni smo s kombinacijo dirkačev, ki jo imamo. Fernando je izjemen dirkač za svoja leta, vendar ni del naših načrtov.

Alonsa se nadalje povezuje z ekipo Aston Martin, kjer je pod vprašajem prihodnost Sebastiana Vettla. Nemec je nedavno dejal, da ne čuti pritiska za sprejemanje kakršnih koli odločitev tako zgodaj v sezoni.

Alonso: “V Miamiju smo točke izgubili zaradi nekompetentnih komisarjev”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje