Horner zahteva dvig finančne kapice: “Ekipe bodo primorane izpustiti dirke”

0

Šef ekipe Red Bull Christian Horner je FIO in ostale konkurente pozval na dvig finančne kapice v letošnji sezoni, saj bo v nasprotnem primeru ekipam proti koncu sezone enostavno zmanjkalo denarja za transport dirkalnikov na dirko. Visoka inflacija in podražitev transporta sta po Britančevem mnenju dovoljšna razloga ali gre morda za ponovno lobiranje najpremožnejših ekip?

FIA se mora odzvati na naraščajoče cene logistike, saj v nasprotnem primeru bo sedem ekip izpustilo zadnje štiri dirke sezone. Ne gre za velike ekipe, to so ekipe v sredini, ki jih bodo naraščajoče cene dobrin v drugi polovici leta zasule.

Zanimivo da pozivi bikov prihajajo v času, ko se v medijih pojavljajo govorice o težavni finančni situaciji v Milton Keynesu. Šef Ferrarija Mattia Binotto je izrazil presenečenje na hitrost razvijanja Red Bullovega dirkalnika, vendar Horner in Helmut Marko sta ves čas zagotavljala, da je Red Bull v skladu s Ferrarijevo porabo.

FIA ima dolžnost, da za ekipe poskrbi v takšni situaciji. Cene energije in življenskih stroškov se višajo in Formula 1 ni izvzeta iz tega. Cena transporta se je povečala za štirikrat – je nekaj kar ne moremo nadzorovati.

Binotto: “Red Bullu bo v določenem trenutku zmanjkalo denarja”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje