Prostovo poslovilno darilo nekdanji ekipi: “V motorju za sezono 2022 obstaja vzdržljivostni problem”

2

Ekipa Alpine je včeraj sporočila, da se razhaja z dosedajšnim neizvršnim direktorjem in svetovalcem, štirikratnim svetovnim prvakom Alainom Prostom. Poslovilno darilo Prosta svoji – sedaj nekdanji – ekipi pa je razkritje informacij o teževah pogonskega sklopa.

V včerajšnjem intervijuju je štirikratni svetovni prvak dejal:

“V motorju za sezono 2022 obstaja vzdržljivostni problem. Med simulacijami so inžinirji opazili, da pogonska enota še vedno ne dosega željenih rezultatov.”

Renault naj bi v zadnjih treh letih dirkal z enakim motorjem, istočasno pa razvijal motor za sezono 2022, ki bazira na že trenutni strukturi – razlog naj bi tičal v deficitu 30 konjskih moči za vodilnimi tremi ekipami. CEO Luca de Meo zagotavlja, da bo nova pogonska enota manjša, lažja in imela boljši center gravitacije, kar bo dovoljevalo več možnosti za aerodinamični razvoj.

“Je ambiciozen projekt in aktualno je tudi vprašanje same moči. Kako pogonska enota zares deluje bo znano, ko bo dirkalnik zapeljal na stezo.”

Horner razkriva, kako se Verstappen pripravlja na novo sezono

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
BigBoss

Center gravitacije? Ali ste mogoče slišali za lepo slovensko besedo “težišče”?

Zoran13

A522

To je glas novega motorja, ki ga projektirajo in izdelujejo v Viry-Chatillon, kolikor pa je Alain Prost izrazil določeno bojazen glede tega novega motorja, potem bo že kaj na tem…sami pa pravijo, da hočejo z inovativnostjo ter napredkom preseči tehnologijo v Formuli 1. Po Marcinu Budkowskemu pa moštvo Alpine zapušča tudi štirikratni svetovni prvak v Formuli 1 Alain Prost, tako, da bo ekipo prevzel Otmar Szafnauer…

https://twitter.com/hashtag/A522?src=hashtag_click
https://autosprint.corrieredellosport.it/news/formula1/2022/01/21-5095630/alpine_a522_ecco_il_video_del_fire-up
https://autosprint.corrieredellosport.it/news/formula1/2022/01/17-5083534/alpine_cambia_ancora_prost_in_uscita_dal_team