Ferrari v svoje vrste zvabil inženirje Red Bulla in Mercedesa

1

Po navedbah italijanskih medijev, je Ferrari pred sezono 2022 v svoje vrste pripeljal inženirje iz obeh najboljših ekip Formule 1.

Ferrari v sezono 2022 vstopa z visokimi pričakovanji, saj želi Scuderia spremembo pravilnika, ki jo bo Formula 1 doživela v letošnji sezoni, v popolnosti izkoristiti za povratek na sam vrh.

kot poroča La Gazzetta dello Sport, namerava Ferrari ujeti priključek z Red Bullom in Mercedesom tudi tako, da so v Maranellu zaposlili številne inženirje iz obeh najboljših ekip zadnje sezone.

Delali bodo skupaj z uveljavljeno inženirsko ekipo, pri čemer bo Ferrari sprejel “isti inovativen pristop, ki je podprl zasnovo dirkalnika SF70H, ki je bil večji del sezone konkurenčen tudi Mercedesu in Lewisu Hamiltonu.

Hrbtenica oddelka, posvečenega oblikovanju in aerodinamiki, je ostala enaka kot v tistem famoznem letu 2017, pri čemer oddelek še naprej vodi David Sanchez, ki neposredno odgovarja vodji projekta enosedežnikov, Enricu Cardileju.

Ferrari v novo ero z agresivnim razvojnim pristopom

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

FERRARI & Co.

V Formuli 1 je bilo vedno popularno prevzeti ne samo najboljše dirkače, tehnike in inžinirje, saj je npr.prav Aldo Costa, ki je pri Mercedesu šef in eden vodilnih tehnikov, prišel prav iz Ferrarija. Prav tako je James Allison tehnični direktor pri Ferrariju odšel k Mercedesu. Jean Todt in Ross Brawn sta odšla iz Ferrarija direktno na funkcije pri FIA, prav tako kot tudi športni direktor Stefano Domenicali, ki je iz Ferrarija šel v Lamborghini in leta 2020 na vodilno funkcijo v FIA…