Novi tehnični direktor Aston Martina Dan Fallows se bo 2. aprila končno lahko pridružil ekipi

0

Red Bull je lanskega junija sporočil, da šef aerodinamike Dan Fallows zapušča ekipo in se seli v Silverstone k Aston Martinu, kjer bo prevzel vlogo tehničnega direktorja. Kljub temu je Fallows danes še vedno član bikov, saj se ekipi nista uspeli domeniti glede prekinitve trenutnega delovnega razmerja Fallowsa.

Včeraj je Red Bull vendarle naznanil, da je bil dogovor dosežen in bo Fallows z 2. aprilom tudi uradno postal član smaragdnozelenih. CEO Martin Whitmarsh je v izjavi za javnost zapisal:

“Z zadovoljstvom sporočamo, da smo dosegli dogovor z Red Bullom glede Danove predčasne razrešitve in sodelovanja z njim se že zelo veselimo.”

Bodoči nekdanji šef Christian Horner se je Fallowsu zahvalil za opravljeno delo, odkar se je leta 2006 pridružil ekipi aerodinamike in leta 2014 postal tudi njen vodja. Fallows je po uradni naznanitvi dejal:

“Pri Red Bullu sem preživel veliko pozitivnih trenutkov in ponosen sem na pretekle dosežke. Veselim se prihodnje sezone in novih izivov.”

Novi zaposleni se bo pridružil triumviratu tehničnega vodstva ekipe miljarderja Lawrenca Strolla. Le tega bosta poleg Fallowsa sestavljala Tom McCullough in Luca Furbatto, ki se je k Aston Martinu preselil iz ekipe Alfa Romeo. Trio pa bo svoje delo opravljal pod budnim očesom šefa tehničnih operacij Andrewa Greena.

Brown potrdil govorice: “Med McLarnom in Audijem so bili pogovori”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje