Zak Brown: “Nekatere ekipe bi prvenstvo rade kupile”

0

V sezoni 2021 smo prvič v zgodovini Formule 1 videli omejitev izdatkov, ki jih ekipa lahko doseže, ko razvija svoj dirkalnika. Ta je v lanskem letu znašal 127 milijonov evrov, letošji 123 milijonov, v prihodnjem letu pa bodo ekipe lahko porabile največ 118 milijonov evrov.

Šef McLarna Zak Brown je nekatere ekipe obtožuje lobiranja, da bi se finančna omejitev zvišala zaradi škode, ki nastane na šprinterskih dirkah. Američan meni, da je lobiranje le krinka, da bi dve najboljši ekipi ohranili razvojno prednost.

“Finančne omejitve prinašajo svetlo prihodnost temu športu, saj vzpostavlja bolj pošteno tekmovanje. Kljub temu, da ta šport poskušamo narediti varčen, si nekatere ekipe želijo ponovnga zviška dovoljenih izdatkov. Nekatere ekipe bi prvenstvo rade kupile”

V lanski sezoni smo videli tri šprinterske dirke, v letošnji naj bi se ta številka podvojila. Več dirkanja pomeni več škode na dirkalnikih, kar zahteva več denarja – je argument zagovornikov dviga. Brown najbrž namiguje na najboljši dve ekipi; Red Bull in Mercedes.

“Takšno lobiranje je nesprejevmljivo. Škoda, ki smo jo v lanskem letu videli na dirkalnikih v šprinterskih dirkah ni bila tako velika, da bi potrebovali pretres pravilnika. Trenutno vodstvo dovoljuje nekaterim ekipam, da zahtevajo določene privilegije. Nekateri se kot kaže ne morejo sprijazniti, da je finančna omejitev v dobro celotnega šprta.”

Vettel: “Tako jaz kot celotna ekipa smo pričakovali več”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje