Je FIA že ugodila Mercedesu in odpustila Masija?

1

Preiskava kontroverznega finala v Abu Dhabiju se je šele pričela, vendar je očitno direktor dirk Formule 1 Michael Masi že utrpel določene posledica. V organizacijski shemi, ki jo je predstavila FIA, je Masija na položaju predsednika divizije za enosedežnike zamenjal Peter Bayer.

FIA je v sredo predstavila novo organizacijsko strukturo pod novoimenovanim predsednikom Mohammedom Benom Sulayemom. V novi strukturi v oči bode predvsem odsotnos Masija, ki je do sedaj poleg funkcije direktorja dirk Formule 1 zasedal tudi položaj predsednika FIE za enosedežnike. Na novem seznamu ni niti Nicolasa Tomabazisa, ki je bil do sedaj tehnični direktor divizije enosedežnikov.

Britanski BBC je ob tem poročal, da naj bi Mercedes v zameno za umik protesta zahteval odstavitev Masija in tehničnega šefa FIE Nikolasa Tombazisa. Mercedes je tovrstne navedbe sicer zanikal, vendar pri BBC-ju vztrajajo pri svojih navedbah, saj naj bi informacije pridobili od zanesljivega vira.

Dejstvo, da sta tako Masi, kot Tombazis izgubila svoji mesti zagotovo kaže, da je FIA že izvedla določene korake, trenutno pa še ni znano ali bo Masi še naprej vodil dirke Formule 1.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Aleš99

zadnji čas