Schumacher: Mercedes bi moral ciljati na Vettla, kot zamenjavo za Hamiltona!

0

Ralf Schumacher je prepričan, da bi Mercedes moral v svoje vrste iz Aston Martina pripeljati Sebastiana Vettla, če bi se Lewis Hamilton odločil za predčasno upokojitev.

V četrtek je FIA ​​sporočila, da bo javno razkrila rezultate in verjetno tudi ukrepe svoje obsežne preiskave Velike nagrade Abu Dabija šele 18. marca oz. na dan otvoritve prvega dirkaškega vikenda nove sezone v Bahrajnu.

Medtem se v karavani Formule 1 še zmeraj pojavljajo špekulacije, da bi se utegnil sedemkratni svetovni prvak, kljub podpisani pogodbi z Mercedesom, zaradi velikega razočaranja nad ravnanjem FIE preprosto upokojiti.

Nekdanji dirkač Ralf Schumacher meni, da bi moral Mercedes v tem primeru potrkati na naslov Sebastiana Vettla.

Schumacher je za Sky Germany povedal:

“Sebastian ima izjemne izkušnje in še vedno je zelo hiter. Predvsem pa je seznanjen z Mercedesovim bolidom in tudi motorjem. Mislim, da je koncept Aston Martina zelo blizu tistemu, ki ga ima Mercedes. To bi bila možnost, še posebej zato, ker se je zdaj v Aston Martinu zgodila tudi kadrovska menjava, ki morda ni tako idealna za Sebastiana. Če bi imel možnost dirkati za Mercedes, bi jo seveda izkoristil stoodstotno, saj bi imel večjo priložnost za ponovno dirkanje pri vrhu, kar si tudi želi.”

Wolff: Žalostno bi bilo, če bi najboljši dirkač odnehal zaradi FIE

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje