Marko: Perez je Hamiltona oviral na zelo pošten način

2

Medtem ko si je Sergio Perez po dirki v Abu Dabiju za svojo fanatično obrambo proti Lewisu Hamiltonu prislužil številne pohvale svojega moštva na čelu z Maxom Verstappnom, pa obstajajo tudi takšni, ki menijo, da je bilo Mehičanovo početje nešportno in “umazano.”

Nekdanji dirkač F1 Juan Pablo Montoya pravi, da pomoč, ki jo je Perez ponudil Verstappnu med Veliko nagrado Abu Dabija, v njegovem času ne bi bila tako dobro sprejeta.

Perezovo zadrževanje Hamiltona se je izkazalo za ključnega pomena za osvojitev Verstappnovega naslova svetovnega prvaka. Če se Nizozemec sedemkratnemu svetovnemu prvaku ne bi približal, bi lahko Hamilton ob virtualnem varnostnem avtomobil brez večjih težav zapeljal na postanek.

Potem ko je Perez še pred svojim prvim postankom fanatično branil svoj položaj, se je Verstappen Hamiltonu približal na dobro sekundo, po mnenju Montoye, pa bi pred kakšnim desetletjem na tovrstno početje gledali povsem drugače.

“Sedaj je smešno, kako ljudje na to gledajo s tega zornega kota,” je Montoya povedal za Motorsport TV.

“O moj bog, dobro je, da se je Checo vključil in pomagal Maxu. Številni razmišljajo tako. Če  bi to pred 20. leti storil drugi voznik, bi ga raztrgali. Če je Rubens Barrichello kdaj pomagal Michaelu Schumacherju so vsi rekli: ‘O moj bog, zakaj pomagaš Michaelu? Si se odrekel zmagi, položaju?’ Takrat je bila to velika drama, danes pa pravijo, da mu je pomagal, oviral je tekmeca in prav, da je to storil.”

V bran pa je svojemu dirkaču stopil glavni svetovalec ekipe Red Bull Dr Helmut Marko, ki je prepričan, da Mehičan ni storil prav ničesar narobe.

“Hamiltona je upočasnil za osem sekund v dveh krogih, vendar na zelo pošten način,” je Marko povedal za ServusTV.

“Seveda je Hamilton rekel, da gre za nevarno vožnjo, saj je to del igre, toda prepričan sem, da je Perez dirkal zelo pošteno. Je neverjetno zvest in timski igralec. Razumljivo smo se z njim pogovarjali o določenih scenarijih in on jih nato realizira, kar pa stori brez godrnjanja, kakršnega koli upora ali spraševanja.”

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Damjan Klasič

Pravi se oglaša. Prez je pokazal, da ima jaj.a in kako se dirka. Bila je neposredna borba za mesto. Očitno bi bi se gospodu morali vsi umikati.

ritter

kot laik v F1 pa mislim ,da si je Perez s tem sam postavil mesto na katerem ne bo nikoli svetovni prvak. vedno bo v senci drugih. Se pa strinjam, da je vse izpeljal dovolj fer. Montoya, pa ne razmišlja tuk narobe. niti ni edini voznik, ki tako misli.