Premoženje Lewisa Hamiltona se bliža polovici milijarde

0

Lewis Hamilton je sedemkratni svetovni prvak Formule 1 in eden izmed najbogatejših športnikov v zgodovini. Britanec je leta 2018 podpisal najdonosnejšo pogodbo v zgodovini motošporta, njegovo premoženje pa je ocenjeno na približno 400 milijonov evrov.

Hamilton je s približno petdeset milijoni evrov letne plače najbolje plačani dirkač na startni vrsti Formule 1, hkrati pa Britanec prejme še številne dodatke iz naslova zasebnih sponzorskih pogodb.

Sedemkratni svetovni prvak Formule 1 ima sklenjeno pogodbo z naslednjimi pokrovitelji:

– IWC

– Monster Energy Drinks

– L’Oreal

– Bose

– Puma

– MV Agusta Motorcycles

– Bombardier Recreational Products

– Sony

– Gran Turismo

Po poročanju revije Forbes je Lewis Hamilton na vrhu lestvice najbolje plačanih dirkačev v zgodovini Formule 1 in motošporta že prehitel sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja.

Schumacher je v 21 let trajajoči karieri s svojo plačo pri Jordanu, Benettonu in Ferrariju zaslužil astronomskih 464 milijonov dolarjev. Medtem pri Forbesu ocenjujejo, da je Lewis Hamilton v dosedanjem delu kariere na svoj račun prejel že 589 milijonov evrov, s čimer je za več kot 100 milijonov presegel legendarnega Nemca.

Revija Forbes poudarja, da so ti podatki vezani izključno na plači obeh dirkačev in ne vključujejo zasebnih sponzorskih pogodb. V kolikor bi upoštevali tudi te je najbogatejši dirkač še zmeraj Schumacher, ki je v svoji karieri zaslužil skoraj milijardo dolarjev.

Pa vendar naj bi se Lewis Hamilton Schumacherju že približeval tudi v tej kategoriji.

Seznam luksuznih avtomobilov Lewisa Hamiltona

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje