Brown potrdil govorice: “Med McLarnom in Audijem so bili pogovori”

0

Pogovore med Audijem in McLarnom sta v preteklosti obe stranki zanikali, sedaj pa je Zak Brown potrdil govorice, da so potekali dejanski pogovori in, da je sodelovanje med McLarnom in Audijem v prihodnosti možno.

Da se bo koncern Volkswagen pridružil Formuli 1, je sedaj že skoraj gotovo. Po vsej verjetnosti, bo, ko bodo februarja urejeni predspisi o agregatu vozil za sezono 2026, Volkswagen nakazal, da se s predstavljenim strinja. Volkswagen bo po vsej verjetnosti v F1 tako želel vstopiti z Audijem in Porschejem v letu 2026.

Porsche se že dalj časa povezuje z Red Bull Racingom, kar je potrdil tudi Brown. Izvršni direktor McLarna je v intervjuju za Reuters povedal, da je slišal govorice tudi v to smer. Audi, pa je bil asociiran z McLarnom, kar pa je Brown tudi potrdil.

V nadaljevanju je Brown dodal, da so v ekipi McLaren kratkoročno in srednjeročno zadovoljni s trenutnim stanjem, kar je smiselno, saj dogovor z Audijem in tako vključitev Audija v F1 ne bi bil možen pred letom 2026. Za trenutno obdobje ima ekipa iz Wokinga še vedno sklenjeno partnerstvo z Mercedesom.

Mclaren objavil datum predstavitve novega bolida MCL36

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje