Nezadovoljni Hamilton še ne ve, če se bo letos vrnil v Formulo 1

0

Lewis Hamilton se po poročanju britanskega BBC-ja ne bo odločil, ali se bo v tej sezoni vrnil v Formulo 1, dokler ne bo videl rezultatov preiskave dogodkov, ki so se zgodili na dirki za Veliko nagrado Abu Dabija.

Ekipa Mercedes in Hamilton naj bi bila usklajena glede tega vprašanja in čakata na poteze, ki jih bo FIA sprejela za reševanje odprtih zadev, ki jih je sprožila kontroverzna dirka v Abu Dabiju, kjer je Hamilton po intervenciji direktorja dirke Michaela Masija naslov svetovnega prvaka izgubil v zadnjem krogu.

Po besedah ​​Craiga Slaterja iz Sky Sports F1, se vrnitev Lewisa Hamiltona v Formulo 1 leta 2022 morda ne bo zgodila, če bo FIA še naprej zavlačevala z objavo rezultatov svoje preiskave dogodkov v finalu sezone 2021 v Abu Dabiju.

Hamiltonova vrnitev v sezoni 2022 je bila postavljena pod vprašaj, potem ko so sporne odločitve direktorja dirke Michaela Masija v Abu Dabiju zaznamovale razplet svetovnega prvenstva, ki ga je na koncu osvojil Max Verstappen.

Mercedes je sprva nakazal, da se namerava pritožiti, a je FIA nato sporočila, da bo o dogodkih izvedena popolna preiskava, ekipa iz Brackleya pa je pritožbo umaknila. Poročilo o tej preiskavi še ni objavljeno, Slater pa meni, da dlje ko se vleče epilog, manjša je možnost, da se Hamilton vrne v F1.

“Trenutno vam lahko rečem, da še vedno ni jasno ali bo Hamilton prišel v Bahrajn,” je dejal.

“Od višjih virov blizu Lewisa Hamiltona sem slišal, da trenutno še ni odločeno, ali bo na na prvi dirki sezone dirkal ali ne. Da bi prišli do nekaterih ugotovitev, želijo pri Mercedesu videti nekaj oprijemljivega iz te preiskave in to želijo videti prej kot slej. Dlje ko se to vleče, dlje kot ne dobimo rezultatov te preiskave in nekatere ugotovitve FIA glede tega, kako naj se F1 obnaša naprej, slabše so možnosti, da se Lewis vrne v F1.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje